بلیط چارتر پرواز خارجی

بلیط چارتر پرواز خارجی

چگونه نگذاریم بلیط هواپیمایی که خرید بسوزد؟

البته اتفاقات غیرمنتظره‌ای مانند تاخیر یا لغو پرواز از کنترل شما خارج است اما مشکلاتی هم هستند که با کمی دقت می‌شود از بروزشان پیشگیری کرد که برایتان توضیح بدهیم.

به طور مثال:

 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی؛ میرسعید صفی‌نیا، مدیرکل فرودگاه بین‌المللی مهرآباد در تشریح آخرین وضعیت فرودگاه در خدمات‌رسانی به مسافرین نوروزی از تاریخ ۲۴ اسفندماه تاکنون بیان کرد: از زمان آغاز به کار خود در فرودگاه مهرآباد در این دوره (دی ماه سال ۹۶)  همواره سعی داشتیم تا ضمن بررسی دقیق وضعیت، شرایط را به نحوی تغییر دهیم تا علاوه بر ارائه خدمات بیشتر، توجه و تلاش خود را برای ایجاد هرچه بهتر فضای فرودگاه به مسافرین نشان دهیم.

صفی‌نیا در ادامه با اشاره به آسیب‌شناسی انجام شده در بین مسافرین اعلام کرد: در این آسیب‌شناسی به بررسی مسائل و مشکلاتی که بیشتر مردم را آزرده کرده و موجب بروز نارضایتی آن‌ها می‌شود را مطالعه کردیم که متوجه شدیم عدم پاسخگویی مناسب ایرلاین‌ها در مقابل تأخیرهای پروازی به دلایل مختلف فنی، شرایط جوی و … نخستین مسئله‌ای است که مسافرین در طول سنوات گذشته از آن ناراضی بوده‌اند.

وی ادامه داد: در این راستا چندین جلسه فوق‌العاده با هر ۱۶ ایرلاین سرویس‌دهنده در فرودگاه مهرآباد برگزار و حدودا ۱۵ الی ۱۶ مورد اصلی را با آن‌ها در میان گذاشتیم که الزام وجود هواپیمای بک آپ برای شرکت‌های دارای بیش از ۱۰ فروند هواپیما، وجود میز پاسخگو برای ارائه دلایل تأخیرهای پروازی به مسافرین از سوی شرکت‌های هواپیمایی، ارائه لیست کشیک‌های حاضر ایرلاین‌ها در فرودگاه به اداره کل فرودگاه و … از مهمترین آن‌ها به شمار می‌رود.

این مقام مسئول با تأکید بر لزوم ایجاد شرایط مناسب برای ارتباط مستقیم مسئولین فرودگاه در بین مردم به ویژه در ایام تعطیلات نوروزی بیان کرد: قطعا در این صورت مسئولین می‌توانند مشکلات مردم را از نزدیک مشاهده کرده و علاوه بر ایجاد رضایت بیشتر از سوی مسافرین می تواند در رفع مشکلات تأثیرگذاری باشد.

مدیرکل فرودگاه بین‌المللی مهرآباد در ادامه سخنان خود از مدیریت بهتر تأخیرهای پروازی در ایام نوروز سال جاری نسبت به سال گذشته با توجه به آمار و گزارش‌های موجود خبر داد و گفت: هرچند که هنوز به وضعیت ایده‌آل نرسیده‌ایم ولی باید بگوییم که شکایات مردم در سفرهای نوروزی امسال تا کنون کاهش یافته و آن‌ها مدت زمان کمتری را جهت انجام مقدمات سفر خود در فرودگاه سپری می‌کنند.

صفی‌نیا همچنین از نشست و برخاست ۴ هزار و ۴۱۲ پرواز از ۲۴ اسفند تا ۶ فروردین ماه سال جاری خبر داد و گفت: خوشبختانه این پروازها بدون کوچکترین اختلالات پروازی به جز در چندین پرواز ۲ شرکت‌های هواپیمایی انجام گرفته است.

کاهش تأخیرهای پروازی در نوروز ۹۷

وی در این خصوص خاطرنشان کرد: طبق برنامه سازمان هواپیمایی کشوری موظف شدیم تا اطلاعات شرکت‌های هواپیمایی با بیش از ۲ ساعت تاخیر را طی یک نامه کتبی به سازمان هواپیمایی و دادستانی کل کشور اعلام کنیم که خوشبختانه این امر نیز تا کنون بسیار مؤثر بوده و باعث کاهش تأخیرها در سال جاری نسبت به مدت زمان مشابه در سنوات اخیر شده است.

این مقام مسئول همچنین با بیان اینکه در این مدت ۵۳۲ هزار و ۶۰۰ مسافر از فرودگاه مهرآباد جابه‌جا شده‌اند گفت: طبق آسیب‌شناسی انجام گرفته اقدامات دیگری در رفع مشکلات فرودگاه و آسایش هرچه بیشتر مسافرین به ویژه در ایام نوروز انجام دادیم که بهسازی و نوسازی سرویس‌های بهداشتی، سه لاینه شدن مسیر و رفع گره ترافیکی اطراف ترمینال‌های ۴ و ۶ ، افزودن ۷۰۰ چرخ‌دستی به مجموع چرخ‌دستی‌های فرودگاه، ایجاد پایگاه پزشکی سیار نوروزی در محوطه فرودگاه در ایام تعطیل، ساماندهی نسبی به وضعیت تاکسی‌های غیرمجاز در محیط فرودگاه، استقرار محلی تحت عنوان خانه کودک در فضای ترمنیال‌ها و همچنین پایگاه هلال و احمر و گردشگری (از سوی سازمان میراث فرهنگی) از جمله این موارد به شمار می‌رود.

نظرات مسافرین از نحوه خدمات‌دهی در فرودگاه مهرآباد

با توجه به گزارش‌های موجود عملیات پروازهای  نوروزی در فرودگاه مهرآباد از ۲۴ اسفند ۹۶  آغاز شده که در طول این مدت زمان تا کنون عملیات فرودگاهی اعزام و پذیرش به بهترین نحو ممکن و با رضایت صد در صدی مراجعین فرودگاهی انجام گرفته است. بیشتر بخوانید: بدترین شرکت های هواپیمایی

در این راستا با حضور در میان مردم خواستار ارائه نظرات آن‌ها از زمان ورود به فرودگاه، محیط و فضای داخلی ترمینال‌ها، برخورد پرسنل و خدمات لازم از جمله اخذ کارت پروازی و تحویل بار در طول مدت زمان حضور در فرودگاه شدیم که خوشبختانه تعداد زیادی از آن‌ها از نحوه سرویس‌دهی در این بخش رضایت کامل داشتند.

در این بین برخی از مسافرین خواستار ایجاد فضای استراحت لازم در زمان بروز تأخیر و یا مدت زمانی که مسافرین زودتر از زمان لازم وارد فرودگاه شده بوده و برخی دیگر تأکید داشتند که محیط فرودگاه و خدمات لازم در زمان تحویل بار بسیار بهتر و با سرعت بیشتر از سال‌های گذشته بوده است و مسافرین مدت زمان کمتری را در فرودگاه برای زمان بارگیری سپری می‌کنند

 

۱- برای کم کردن مدت‌زمانِ ترانزیت مته به خشخاش نگذارید!

در پروازهای بین‌المللی طولانی که مسافر برای رسیدن به مقصد باید بلیط پرواز حارجی را عوض کند، زمانی برای فاصله‌ بین پروازها در نظر گرفته می‌شود که در اصطلاح به آن «زمانِ ترانزیت» می‌گویند. این زمان، همان توقفی است که شما مثلا بعد از خرید بلیط هواپیمای لس‌آنجلس و پرواز، در دبی یا یکی از فرودگاه‌های اروپایی خواهید داشت. هنگام خرید بلیط هواپیما، مسیرهایی را به شما می‌فروشند که کم‌ترین مدت‌زمانِ ترانزیت را دارند اما؛ نکته چیز دیگری است!

 

بیایید با خودمان روراست باشیم؛ خیلی کم پیش می‌آید که شما به عنوان یک مسافر، فرودگاهی را در شهری خارج از کشورتان، مثل کفِ دست‌تان بشناسید پس هرچه مدت‌زمانِ ترانزیتِ بین پروازهایتان کمتر باشد، ریسکِ بیشتری هم در رسیدن به پرواز بعدی متوجه شما خواهد بود.

 

بیش‌تر وب‌سایت‌های فرودگاه‌های مختلفی که قرار است از آن‌ها عبور و یا در آن‌ها بنشینید، خودشان راهنماهایی دارند که به شما برای تشخیص میانگین زمانی که بین حرکت از یک ترمینال به ترمینال دیگری دارید، کمک می‌کند. اما اگر نظر ما را بخواهید، باید بگوییم که بهتر است حریمِ امنی را نگه‌دارید و اگر در وب‌سایتِ فرودگاه که بلیط هواپیما را از آن خریده‌اید و یا مقصد بلیط هواپیما‌ی‌تان به آن سمت است، زمانِ ترانزیت را حدود یک ساعت تخمین زد، شما روی نود دقیقه حساب کنید. به طور کلی حواس‌تان باشد که زمان در دنیای واقعی از زمان درج شده روی بلیط خارجی خیلی سریعتر می‌گذرد! بنابراین حتما حواستان باشد که فاصله‌ی زمانی بین دو پروازتان کمتر از ۱:۳۰ (یک‌ساعت و سی دقیقه) نباشد. بیشتر بخوانید: راهنمای خرید بلیط خارجی

 ۲- کارت شناسایی را هیچ وقت فراموش نکنید.

این یکی از آن مواردی است که انگار بیش از حد تابلو و مشخص است و اصلن نیازی به گفتن ندارد! اما جالب است بدانید که حدود ۸۰ درصد از مسافران با وجود در دست داشتن بلیط هواپیما، نمی‌توانند از پروازشان استفاده کنند و تنها دلیلش هم این است که کارت شناسایی‌شان همراه‌شان نبوده است و آن‌را یک‌جایی، جا گذاشته بوده‌اند.

یکی از نکات قابل توجه در مورد پروازهای خارجی این است که معمولا باید گذرنامه‌ای در دست داشته باشند که شش ماه از اعتبار آن باقی مانده باشد و در غیراین‌صورت، از ورود آن‌ها به کشور مقصد جلوگیری خواهد شد. رعایت نکردن همین نکته می‌تواند باعث شود از سفرتان باز بمانید.

۳- به روزهای شلوغ سفر توجه کنید.

فکر نمی‌کنم کسی که اهل سفر باشد، این موضوع را نداند که روزهای قبل از تعطیلات مناسبتی مثل عید نوروز یا کریسمس، یکی از شلوغ‌ترین روزهایی هستند که برای سفر، چه هوایی و چه زمینی و البته، برای خرید بلیط هواپیما، می‌توان انتخاب کرد. اما تحقیق مفصلی انجام شده که نشان می‌دهد، صف‌های طولانی‌ای که برای خرید بلیط هواپیما و دریافت بلیط هواپیما در فرودگاه‌ها دیده می‌شود، عمدتا در روزهای تعطیل دیگری از سال، طولانی‌تر و عجیب و غریب‌ترند. مثلا در تحقیقی که کمپانی اُربیتز (ORBITZ)، بر روی مسافران و میزان خرید بلیط هواپیما در روزهای خاصی از سال انجام داده بود، نتایج جالبی به‌دست آمد. مشخص شد که شلوغ‌ترین هفته‌ در سفرهای هواییِ سال ۲۰۱۳، سومین هفته‌ی ماه ژوئن بوده است (یعنی زمانی بین ۲۴ ژوئن تا ۳۰‌ام همان ماه). شاهدِ دیگری بر این موضوع، گزارش از خبرگزاری NBC بود که در آن نشان داده شده بود که در تاریخ ۱۱‌اُم ماه مِه سال ۲۰۱۲، که به نوعی جمعه‌ی قبل از روزِ مادر بوده است، بیش‌ترین تعداد خرید بلیط هواپیما و سفرهای هوایی را شاهد بوده‌اند و در واقع آن‌روز، یکی از شلوغ‌ترین روزهای سال ۲۰۱۲ در سفرهای هوایی و خرید بلیط خارجی و داخلی هواپیما بوده!

 

این طور وقت‌ها بهتر است برای این‌که به پروازتان برسید، چهل و پنج دقیقه تا یک ساعت زودتر از خانه خارج شوید و به موقع پای پرواز و در فرودگاه حاضر باشید تا علی‌رغم شلوغی و ترافیک مسافر به موقع به پرواز برسید.

 

۴- آنلاین چک این کنید.

بعضی از هوپیمایی‌ها مثل لوفتهانزا چک این پرواز را فقط آنلاین انجام می‌دهند که در محدوده‌ی زمانی مشخصی انجام می‌شود و اگر چک این آنلاین را انجام ندهید، بلیط‌تان سوخت می‌شود.

جالب است بدانید که فرآیند چک‌-این  آنلاین را می‌توانید از ۲۴ ساعت قبل از پرواز انجام بدهید بنابراین اگر در هتل محل اقامت‌تان نشسته‌اید و اینترنت هم دارید، اما به نظرتان می‌رسد که بهتر است حضوری چک-این کنید، باید به‌تان بگویم که بهتر است همچین اشتباهی را مرتکب نشوید و خودتان را توی دردسر نیندازید.

۵- کمی زودتر راه بیفتید.

روزانه، دلایل بسیاری برای دیر رسیدن هست؛ از ترافیک سنگین گرفته، تا پیدا نکردن محل پارک مناسب برای ماشین، آن هم در پارکینگ فرودگاه! گاهی هم بازش باران یا برف، باعث می‌شوند که خیلی دیرتر از آن‌چه باید و شاید در فرودگاه حاضر بشوید. خب برای اینکه چنین اتفاقاتی برای‌مان پیش نیاید، چه‌کار می‌توانیم بکنیم؟

با در نظر گرفتن این موارد ساعت حرکت‌ و رسیدن به فرودگاه را برنامه‌ریزی کنید: پروازتان داخلی است یا خارجی؟ ساعت بلند شدن هواپیما دقیقا چه زمانی است؟ آیا به ترافیک آخر هفته می‌خورید یا نه؟ بهتر است شبِ قبل و یا اولِ صبح، اخبار ترافیک را دنبال کنید و البته، پیگیر گزارش‌های هواشناسی هم باشید.به طور کلی اگر بتوانید با در نظر گرفتن تمام موارد، دو ساعت قبل از ساعت دقیق بلیط هواپیما در پروازهای داخلی و سه ساعت قبل از آن‌ در پروازهای بین‌المللی در فرودگاه حاضر باشید، همه چیز حل است و با مشکلی مواجه نخواهید شد. اگر لازم شد بلیط هواپیما را کنسل کنید بخوانید: چگونه بلیط هواپیما را کنسل کنیم؟